Een receptieboek bij het afscheid van je collega

receptieboek

Een receptieboek bij het afscheid van je collega

Gaat je collega binnenkort met pensioen en ben jij de aangewezen persoon om dit afscheid te organiseren, maar weet je eigenlijk niet precies hoe? Lees dan door!

Na jarenlange trouwe dienst verdient de toekomstig pensionado een waardig afscheid. Want, zo blijkt uit onderzoek, een goed afscheid staat garant voor een goed pensioen. Zo, dat legt de lat meteen lekker hoog. Het is natuurlijk wel zo dat ze niet voor niets zeggen dat je op het hoogtepunt moet stoppen, dus maak het afscheid spectaculair, onvergetelijk. Geef hem een mooi moment om op terug te kijken en natuurlijk leg je dit moment vast in een persoonlijk receptieboek vol met foto’s verhalen en herinneringen.

Hoe organiseer je het afscheid?
In de eerste plaats is het fijn om te weten dat werkgevers verplicht zijn geld te reserveren voor dit soort gelegenheden. Vraag wel (voor je allerlei wilde plannen gaat maken) het budget even na! Bedenk ook dat het gaat om je collega en dat hij/zij misschien ook ideeën heeft over hoe het afscheid eruit zou moeten zien en wil helpen met de organisatie. Al valt er natuurlijk ook wat te zeggen voor een ouderwetse surpriseparty. Hoe dan ook respecteer de persoonlijkheid van de collega. Iemand die niet graag in de spotlights staat, maak je waarschijnlijk niet blij met een grootschalige afscheidsreceptie vol met speeches en woorden van lof. Dat is een beetje aftasten. Samen iets actiefs doen (een kookworkshop, naar een voetbalwedstrijd gaan of met zijn allen een voorstelling bezoeken) verhoogt het groepsgevoel.

Speeches, liedjes en een receptieboek
Het afscheidsfeestje is een moment waarop waardering over de toekomstig pensionada wordt uitgesproken. Er worden verhalen verteld, herinneringen gedeeld en benadrukt wat een fijne collega hij was. Een persoonlijk woordje mag dan ook niet ontbreken tijdens het afscheid van een collega. Dit kan in de vorm van een traditionele speech, een pensioengedicht of een afscheidslied, maar omdat niet iedereen tijdens zo’n avond aan het woord kan komen, is het een goed idee om een persoonlijk afscheidsboek te maken. Voorafgaand aan de receptie, of op de dag zelf, verzorgen alle (directe) collega’s en genodigden een persoonlijke bladzijde vol quotes, herinneringen, wensen, foto’s, zodat een prachtig persoonlijk boek ontstaat. Een boek dat gelezen en herlezen gaat worden. Boel, metpapier.nl maakt met gevoel voor stijl en creativiteit kwalitatief hoogwaardige receptieboeken ook gepersonaliseerd (met namen op de voorkant).

En dan nog het cadeau
Wil je naast het receptieboek nog een cadeau geven?  Bedenk dan wat hij gaat doen met zijn tijd als er straks niet meer gewerkt hoeft te werken. Wat zijn zijn dromen? Waar sprak hij over in de pauze? Vraag eens rond wat collega’s hebben opgevangen en pas je cadeau daarop aan. Denk aan een luxe hotelovernachting als reizen op zijn wishlist staat. Een schilderworkshop voor iemand die zijn creativiteit op de proef wilt stellen of een workshop golfen voor de sportieveling. Is je collega van plan meer “opa en oma”-tijd in zijn agenda te zetten? Geef dan een abonnement voor de dierentuin. De mogelijkheden zijn eindeloos en als je het met zorg uitzoekt wordt het cadeau vast en zeker gewaardeerd! Succes!

gastenboek

gastenboek

Trouwen = kiezen

over de trouwjurk, ringen, het bruidsboeket en… het gastenboek

Hoera! jullie hebben voor elkaar gekozen en hoewel de twijfel af en toe de kop opsteekt… ben je heel zeker van je zaak. Dit is de man/vrouw waar je je leven mee wilt delen, toch? Misschien geloof je dat deze keuze is gemaakt door hogere machten of een dieper onderbewustzijn. Hoe dan ook, de keuze staat, jullie gaan trouwen! Proficiat!

En dan volgt meer keuzestress. Over trouwlokatie, de jurk, fotografen, ringen, uitnodigingen en bedankjes.

Nu doen mannen vaak niet zo ingewikkeld over het maken van keuzes. Bam! Dit gaan we doen. Terwijl vrouwen worden gevoed door oestrogenen, wat lijdt tot slapeloze nachten en in extreme gevallen tot totale verlamming. Terwijl jij niet rust tot je alle bruidstaarten hebt geproefd, haakt manlief na één proefronde af… zie er dan samen maar eens uit te komen…

Aan alle twijfelvrouwen van Nederland, geef ik mee dat de perfecte keuze niet bestaat. Want wat is een goede keuze? Is dat de meest veilige keuze, met een laag risico op spijt? De goedkoopste optie of de keuze die je het snelst kan maken? Net als in de liefde, luister gewoon naar je onderbuikgevoel… snelle keuzes waarbij nauwelijks wordt nagedacht en dus volledig wordt vertrouwd op het gevoel zijn vaak de juiste… 

Het gastenboek

Een ding is zeker, hoe minder keus, hoe makkelijker kiezen. Ik zal je alvast op weg helpen bij de keuze van het gastenboek. Een belangrijke aanschaf als je gaat trouwen, want als het feest voorbij is, de huwelijksreis gemaakt en het leven weer gewoon doorgaat…. dan zijn het de herinneringen die blijven. Die herinneringen leg je vast in, jawel, het gastenboek.

Een herinneringsboek vol met foto’s, felicitaties en hilarisch ingevulde invulvellen. Dat blijft, net als jullie liefde en je vindt ze bij www.metpapier.nl. Uniek vormgegeven en vakkundig gemaakt, afgestemd op de sfeer die jullie hebben gekozen.